storFamilier

I Sennels lyder opfordringen, at børnefamilier gerne må være store.
Det er et sted, man forsøger at holde befolkningstallet oppe i Thy.

HOS FAMILIEN Kvols er børnene puttet, stearinlysene er tændt, og den ene kærlighedsballade efter den anden buldrer ud gennem anlægget. Der er lagt op til ”voksentid”. Men kun for et øjeblik.
Hos familien Kvols kalder den yngste ud af en børneflok på seks og skal tisse. Hun kan ikke sove, for hendes storebror, som hun deler værelse med, bliver ved med at drille. Da denne sag er ordnet, smider mor Kvols sig i sofaen, indtil den ældste kalder og har brug for hjælp til at lave den sidste matematikaflevering, som skal afleveres dagen efter i skolen.

Rokkjær
Længere oppe i byen er far Rokkjær lige kommet hjem efter en hård dag som selvstændig tømrer. Han smider arbejdstøjet i en af de syv bunker med vasketøj, som endnu ligger og venter på at komme i vaskemaskinen. Men mor Rokkjær har endnu ikke nået det. Hun har haft travlt med at lave mad og vaske sine, indtil nu, fire børn og den femte på vej. Men hun er utrolig rolig og giver sig tid til at kysse sin mand goddag, samtidig med hun har den yngste dreng på et år klamrende om benet.

Sunesen
På den anden side af gaden har familie Sunesens mor og far travlt med at få hverdagens logistik til at gå op. Den ene spiller håndbold i Nordthy IF og skal i aften køres til Nykøbing Mors for at spille kamp. Mor Sunesen følger selvfølgelig med, da hun er holdets meget engagerede træner. Den ældste datter går til fodbold, og i aften skal de spille træningskamp på stadion. Heldigvis er hun så stor, at hun selv kan cykle frem og tilbage. Med børn rendende til hhv. fodbold, håndbold og gymnastik er der meget, der skal koordineres inden forældrene kan sætte sig i sofaen og nyde ”voksentiden”.

Prisværdig indsats
Det er hårdt at være børnefamilie. Det ved alle. Men i Sennels vil vi gerne vise, at vi er glade for deres arbejde både i og udenfor sengen. De fortjener et anerkendende klap på skulderne for det arbejde, de lægger i foreningslivet samt deres ihærdige indsats for at hæve børnetallet i Sennels… Og det skulle gerne stadig blive ved med at stige. Vi har derfor samlet alle tre storfamilier til en hyldest af deres ”arbejde”. Vi vil på Sennels vegne gerne lykønske dem og sige tak for deres indsats for at øge børnetallet, holde liv i foreningslivet og dermed skabe en god og længerevarende fremtid for Sennels by.

Præmieoverrækkelse
På tredjepladsen med fire børn finder vi Mie og Lasse Sunesen. De er endnu ikke i mål, men det vil vi gerne hjælpe dem med. Derfor vil vi gerne give en gratis babysitter en lørdag aften, så de kan ”arbejde” videre på at overtage første pladsen. Hertil hører selvfølgelig lækker champagne, chokoladeovertrukne jordbær og stearinlys. Vi håber, at det kan give dem et puf i den rigtige retning.
På andenpladsen med fire børn og en dreng mere på vej har vi familien Rokkjær. Vi må sige, at de virkelig gør en indsats for at indtage førstepladsen, men de er dog ikke helt i mål endnu. Måske de mangler lidt inspiration. Vi har af den grund valgt at donere serien ”Fifty Shades” i bogform og samtidig en biograftur til premieren på filmen af samme navn. Det må da rykke.
På en helt sikker førsteplads med seks børn har vi familien Kvols. En sikker sejr. De har arbejdet hårdt de sidste 12 år på at sikre sig førstepladsen, og vi må sige, at de klarer det fantastisk. De får æren af at få overrakt den eftertragtede vandrerpokal ”Sennels Productive” som selvfølgelig er deres, indtil til andre forhåbentligt en dag overtager.

Kæmp videre
Så kære Thy- og Sennelsborgere: ønsk vores skønne børnefamilier et stort tillykke, men hvil ikke på laurbærrene! Pokalen er stadig inden for rækkevidde og husk: Det er Sennels fremtid, vi arbejder for.

Kilde: Thisted Posten 29/10-2014