Forslag til forbedringer af de trafikale forhold for gående/cyklende og kørende beboere i Sennels

Sennels Borger- og udviklingsforening og Sennels Invest, har de sidste tre år arbejdet på at forbedre vejnettet, stisystemerne og skole vejene i Sennels.

Vi har en Sennelsvej som på visse steder er meget smal, uden fortove og cykelstier, og på andre steder indbyder til lidt for hurtig kørsel.

Gående og cyklende børn og voksne må færdes på selve vejen, og dette er til gene for både kørende, cyklende og gående.

Vi ønsker at få lavet nogle tiltag i Sennels, som kan gøre det mere trafiksikkert for os alle.

Vi skal huske på at Sennels er en by i udvikling, hvor der kommer op mod 26 nye lejeboliger, og byggeri på de nye grunde Kaldallunden (17 grunde) samt den nye børnehave med plads til ca. 70 børn, og om få år har vi en skole med ca. 165 elever.

Punkt 1: Indfaldsvej

Thisted Kommune har udarbejdet et projekt (år 2022) hvor der sker en ny vejføring fra
Hundahlsbakke til krydset ved Kirken.

Vi ønsker dette projekt sat i gang så hurtigt som muligt. Det nye vejstykke er projekteret med cykelsti, men cykelstien kunne måske spares, således de cyklende blev ledt ind på den nuværende Sennelsvej,
som vi foreslår bliver stillevej.

Den nye indfaldsvej vil bevirke, at strækningen (den gamle Sennelsvej) fra Kirken og til
Hundahlsbakke vil få langt mindre trafik. Mange børneforældre som bor syd for Kirken, kører deres børn til børnehave og skole, og efter aflevering kører de retur af gammel Sennelsvej ind mod Thisted. Det samme gentager sig når børnene skal hentes. Fremover vil disse forældre tage den nye indfaldsvej til Thisted, og ligeledes når de kommer hjem. Hele området Knudsbjergvej vil fremover tage indfaldsvejen i stedet for gammel Sennelsvej. Vi tror at belastningen på gammel Sennelsvej vil falde
med 50%.

Vi har i Sennels ventet på en indfaldsvej i over 30 år, Det mærkelige sving ved Hundahlsbakke skulle kun være meget midlertidig.!!

Punkt 2: Sennelsvej fra Hundahlsbakke til Skolen

Thisteds kommune har bevilget ny asfalt (efter fjernvarme) på denne strækning i 2024, samt i samme forbindelse lave en 2-1 vej, dvs. at der bliver påmalet hvide markeringer i begge sider af vejen, således
at der vil være god plads til gående og cyklende.

Samtidig bør der laves chikaner i form af feks. bump, indsnævringer, på de lange lige forløb hvor der køres stærkt.

Punkt 3: Gadekæret

På strækningen fra forsamlingshuset og til Knudsbjergvej foreslå Thisted Kommune at der laves en forsøgsordning på et år, hvor denne strækning gøres ensrettet, dvs der må køres fra forsamlingshuset mod Knudsbjergvej, og ikke modsat.

Samtidig laves denne strækning også som 2-1 vej, med hvide markeringer i begge sider.

Området ved kirken, forsamlingshuset og legepladsen bliver ikke omfattet af ensrettet vej.

Med dette tiltag sikrer vi en sikker skolevej fra hele området syd for kirken, dvs. Klosterengen, Kapitalstræde, Thorhaugevej, Mallevej, Malle Strandvej. Gående og cyklende fra dette område kan således undgå Sennelsvej, som primært bliver til kørende trafik. Alle gående og cyklende kan fra dette område færdes på stille villaveje og stisystemer. Det kunne være ønskeligt med et fodgænger felt på Klosterengen, hvor stien fra Thorhaugevej møder Klosterengen og over til Kapitalstræde.

Mht morgen trafik for gående/cyklende skolebørn, sikrer ensretningen af Gadekæret at disse ikke møder biltrafik. Den kørende trafik fra Knudsbjergvej, Østertoften, Østerbyvej ,Gadegårdsparken og Kærleddet kører til højre ved Gadekæret og op på Sennelsvej.

Den kørende trafik om eftermiddagen, ligge så sent (16-18) at skolebørnene har passeret Gadekæret som primært foregår mellem 14-15.

For ca. 20 år siden var der et forsøg med total lukning af vejstykket mellem forsamlingshuset og Knudsbjergvej, men blev opgivet pga mange indsigelser fra beboere i området.

Siden da er der blevet meget mere gående og cyklende trafik på denne strækning, så dette tiltag vil øge sikkerheden for vore mange børn og unge, så de kan færdes sikkert til børnehave/skole.

Dette forslag er også det som eksperterne fra Thisted Kommune foreslår som en god og fremtidssikker løsning på sikker skolevej.

Dette tiltag vil give nogle beboere i området nogle gener med mere kørende trafik. (strækningen fra Sennelsvej 112 og til Kirken).

Punkt 4: Knudsbjergvej

Thisted Kommune har i 2022 udført trafiksikring af den nederste del af Knudsbjergvej. Der er opsat helle, samt markering af område for gående/cyklende trafik. Dette tiltag har efter alt at dømme, sat farten ned for bilerne, således at de gående/cyklende føler sig mere trygge.

Punkt 5: Skolevejen fra Sennelsvej forbi Sennelsvej 114 og 116

Fremover benyttes dette vejstykke som ejerkørsel, samt ansatte hos Skolen, samt alle gående og cyklende til skolen.

Aflevering og afhentning af børnehavebørn og skolebørn (0-13 år) sker fremover ved Hallen, således det fremover bliver samlingspunktet for den kørende trafik.

Begrundelse : Vejstykket er smalt, så det er farligt af have mange biler, gående og cyklende på en gang (En del biler med høj hastighed).

Skolepatruljen står ved foden af vejen og dirigerer skolebus -børn, gående/cyklende og de mange biler, og der er ofte en stor forvirring. Samtidig skal alle biler vende tæt ved skolen, hvor også gående/cyklende kommer ind ad stien fra Østertoften. Et særdeles farligt vejstykke.

Aflevering og afhentning af børn kunne indarbejdes i planerne for tilbygning af Hallen og bygning af ny Børnehave.

Punkt 6: Stisystem mv.

Stisystem mv.
Der arbejdes ligeledes på at udbygge stisystemet i Sennels, med evt belysning på mørke steder, samt bedre belægning.

Udstykning
Der er igangsat tiltag for at finde egnet jord til den næste udstykning. Vi forventer at de sidste 9 byggegrunde på Kaldallunden er solgt senest i 2026, og alle 26 lejeboliger er bygget og udlejet ved udgangen af 2025.

Sennels er en by i udvikling, og vi ønsker at lave nogle gode forhold for børn, unge, forældre og ældre, så byens vej og stisystemer passer til det øgede behov.

Med ovenstående forslag tror vi, at disse tiltag kan være med til at gøre Sennels endnu mere attraktiv at bo og leve i, og vi har en fælles interesse i at bevare og udbygge børnehave, skole, købmanden, kirke, således at Sennels også fremover er stedet hvor vi gerne vil bo.

På vegne af:
Sennels Borger- og udviklingsforening Sennels Invest aps.

Kategorier: Nyheder